Logotip de l'ACGEP ACGEP - Associació catalana de Gestors Esportius de Catalunya

Español

PROP DE 80 PERSONES PARTICIPEN EN EL MONOGRÀFIC "ESDEVENIMENTS ESPORTIUS: L'ABANS EL DURANT I EL DESPRÉS" ORGANITZAT PER L'ACGEP

Programa de la jornada

El passat dimarts 07 de juny, la ciutat de Tarragona acollí la cita anual que l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP) té amb la província, amb el monogràfic "Esdeveniments Esportius: l'abans, el durant i el després" que girà al voltant dels diferents aspectes, fases i àmbits que comprenen l'organització d'esdeveniments esportius.

El passat dimarts 07 de juny, la ciutat de Tarragona acollí la cita anual que l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP) té amb la província, amb el monogràfic "Esdeveniments Esportius: l'abans, el durant i el després" que girà al voltant dels diferents aspectes, fases i àmbits que comprenen l'organització d'esdeveniments esportius.

La inauguració de la jornada fou a càrrec de la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Maria Isabel Negueruela, i del President de l'ACGEP, Josep Campaña, que coincidiren en destacar el moment idoni per acollir un monogràfic amb aquesta temàtica, donada la proximitat dels Jocs del Mediterrani que acollirà la ciutat de Tarragona els propers mesos de juny i juliol de 2017.

La primera ponència a càrrec del Gerent de l'empresa Diversport, Jordi Casas, despertà molt d'interès per part dels aproximadament 80 assistents, en endinsar-se en els detalls i passos a seguir en l'abans, el durant i el després de l'organització d'un esdeveniment esportiu. L'empresa Diversport, a banda de l'extensa experiència en l'organització de curses a peu, en bicicleta, triatlons i travesses de natació, va ser guardonada amb un premi europeu al millor producte turístic-esportiu per l'organització de les Maratons a les Vies Verdes (http://www.maratonviasverdes.com/) que aprofiten els antics traçats ferroviaris, que sovint comprenen entorns naturals de gran bellesa, per a celebrar-hi proves de marató; la província de Tarragona acull una d’aquestes maratons a Tortosa.

En una segona ponència, Gerard Montguió i Núria Cestero, destacaren la importància del voluntariat en la celebració d'esdeveniments esportius, desgranant la seva captació, formació i gestió, i posant especial atenció en els processos duts a terme dins els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017, on més del 70% del personal esdevindrà voluntariat i comptarà amb més de 4.000 voluntaris.

En la tercera intervenció, Vicente Javaloyes, Vicepresident de l'ACGEP i Dr. en Dret Esportiu entre d'altres, incidí en la difícil tasca d'aconseguir finançament per als esdeveniments esportius, definint aquests com a "EMOCIONS" que són el que han de transmetre i han de facilitar la identificació amb els usuaris, patrocinadors i col·laboradors. De la mateixa manera, va aprofundir en que no és suficient el fet de captar patrocinadors i col·laboradors; és imprescindible fer-ne un seguiment i fer-los protagonistes procurant que la seva empresa s'identifiqui amb els valors, sentiments i emocions que transmet l'esdeveniment.

Seguint amb el devenir dels esdeveniments, Berta Cerezuela, aprofundí en el "Llegat" que deixa l'organització de proves esportives i en la necessitat de pensar-los tenint cura del que quedarà després de la seva celebració; infraestructures que puguin seguir donant servei al ciutadà, minimitzar els impactes ambientals, mirar de quantificar els intangibles com les aportacions culturals, d'hàbits esportius i altres que deixen petjada després d'un esdeveniment esportiu, seran entre d'altres, aspectes a tenir en compte.

Per a finalitzar la jornada de matí, l'ACGEP va poder formar una taula de luxe constituïda per Ramon Cuadrat, Ramon Pallejà i Teresa Fuster, que detallaren l'entramat dels Jocs Esportius del Mediterrani de Tarragona 2017, detallant el programa esportiu i d'infraestructures, així com les important exigències en mobilitat, seguretat, allotjament i serveis que depara l'organització d'un esdeveniment que comptarà amb 15 seus, 33 disciplines esportives, 32 instal·lacions i més de 4.500 esportistes. La taula comptà amb un convidat de luxe amb la presència de Juanjo Rovira, Director del MIC, un dels més prestigiosos tornejos de futbol base a nivell internacional que té lloc a la província de Girona i que exposà la seva experiència així com la diversificació que està experimentant en l'organització d'altres esdeveniments en les disciplines de l'Hoquei Herba i el Pàdel entre d'altres.

Un cop finalitzat el dinar entre els participants, l'Ajuntament de Tarragona i els membres del Comitè Organitzador de Tarragona 2017, prepararen una visita guiada per l'anella olímpica, l'antiga plaça de bous que es convertirà en l'escenari de la gimnàstica rítmica i les oficines de treball dels Jocs, situades al Port Marina Tarraco.

Tots els assistents coincidien en felicitar l'organització de la jornada i comprovaren de primera mà, de la gran capacitat organitzativa i de la feina feta pel Comitè Organitzador dels Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017 que, tot i les dificultats, estan en molt bones mans.

L’any que ve, l’ACGEP tornaà a realitzar un nou monogràfic a la província de Tarragona, traslladant-se a les Terres de l’Ebre, on es preveu que Tortosa en sigui la propera seu.

 

Jornada de Protocol esportiu

Programa de la jornada

El proper divendres dia 20 de maig, l'ACGEP conjuntament amb l'Escola Internacional de Protocol, organitzen una jornada que abordarà qüestions relacionades amb el Protocol d'actes i/o esdeveniments esportius.

Un seminari adreçat a tots els socis/es i a aquelles persones vinculades a les seves organitzacions que treballen en l'organització d'esdeveniments.

Les conferències tindràn torn de matí de 9.30 a 14:00 h a la seu de l'Escuela Internacional de Protocolo. Gran Vía de les Corts Catalanes, 474, Barcelona

És necessària inscripció prèvia: aqui

L'ACGEP estrena nova seu a l'Hospitalet de Llobregat

El president de l'ACGEP amb l'Alcaldessa i el regidor d'Esports

Gràcies al conveni de col·laboració signat entre l'ACGEP i l'Ajuntament de l'Hospitlalet de Llobregat, l'ACGEP ha estrenat nova seu en el Poliesportiu Gornal d'aquesta ciutat.

Entre d'altres acords, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha cedit un espai per a la seu de l'ACGEP. 

Per altre banda, l'ACGEP s'ha compromés a vincular una part de la seva oferta de formació continua al Centre de Formació de Tècnics Esportius ubicat en aquesta instal·lació, per tal de poder donar resposta així a la demanda de les entitats esportives de la ciutat i al sector de la gestió esportiva en general.

Des de l'ACGEP valorem molt positivament aquest acord i agraïm la confiança de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

El proper mes de gener està prevista la presentació de les activitats de l'ACGEP a l'Hospitalet, així com la celebració de l'assemblea genral de l'Associació.

Més informació:

Notícia Ajuntament de l'Hospitalet   click aquí

Notícia el Far de l’Hospitalet           click aquí

Notícia LH’Digital TV                      click aquí

 

 

ACGEP

Què és ACGEP?

Som una comunitat de professionals del món de l'activitat física i l'esport implicats en la gestió esportiva.

Tenim per objectiu facilitar la tasca dels nostres socis a través d'informació, formació especialitzada i descomptes exclusius en material esportiu.

També ens podeu trobar a les xarxes socials

 • Facebook
 • Twitter

Notícies

 • 13/02/2017 4º CONGRESO DE GESTIÓN DE CENTROS DEPORTIVOS - WUICS

  Com han realitzat en edicions anteriors, es tractaran temes d'actualitat pel que fa a la gestió de centres i instal·lacions esportives.

  Aquest any però, han dissenyat un programa experiencial que es basarà en tres grans blocs que combinaran conferències i una taula rodona. Es parlarà de …

 • 10/02/2017 IV Jornada de Dret Esportiu a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Lleida.

  La presència de ponents de renom com Miguel Juane, Francisco Rubio, Xavier Boné, Javier Latorre, Xavier Albert Canal, entre d’altres, asseguraran el nivell i qualitat de la Jornada. A més, la conferència marc serà impartida pel Sr. Andreu Camps, Mediador del TAS. 

 • 25/01/2017 Jornada Marketing y Ventas para Clubes Deportivos. Claves de la Captación

  Aquesta jornada, que comptarà amb la participació de l'ACGEP a través del seu president el Sr. Josep Campaña Oviedo, té per objectiu fer una actualització sobre la situació i les novetats del sector dels clubs socioesportius i de fitness,…

 • 24/01/2017 5a Jornada EFISPORT

  La jornada comptarà amb la col·laboració de Leitat, Picharchitecs i l'ICAEN, i el suport del Consell Català de l'Esport i la Diputació de Barcelona, i estarà orientadaa conèixer i debatre mesures per a l'eficiència en el manteniment i gestió d'instal·lacions esportives, tant de gestió pública …

Ofertes de feina

Agenda

 • No s'ha trobat cap esdeveniment.
Butlletí electrònic Estigues al dia de l'actualitat del sector amb el butlletí electrònic de l'associació. Fes-te soci Descobreix els avantatges d'associar-te a l'ACGEP. Zona privada Identifica't i accedeix a seccions exclusives per als socis.

Patrocinadors de l'ACGEP

Diputació de Barcelona Diputació de Girona Perception FAGDE Monacor Iberia S.A. Banc Sabadell
Fundació Catalana per a l'Esport COPLEFC- Col·legi de LLicenciats en Educació Física i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya Secretaria General de l'Esport Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya Grup Jurídic BVS Especialistes Centre De Gestió i Assessorament d'Empreses
Unisport Management School Valgo Cuestor Analistas Grup SESPAC Ibic Comunicació Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat
EXTERNALIA Escuela Internacional de Protocolo
Associació catalana de Gestors Esportius de Catalunya - © 2009 Tots els drets reservats
POLIESPORTIU MUNICIPAL GORNAL, Complex Municipal Europa-Gornal
Carrer Can Tries, nº, 20-28, 08902 L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
Truca'ns al 93 303 38 24 o contacta amb nosaltres