Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > L’ACGEP present a la signatura del Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport

L’ACGEP present a la signatura del Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport

El vicepresident de l'ACGEP, Vicente Javaloyes, en el moment de la signatura del PNAFE
28/09/2017

L'acte va tenir el lloc el passat 14 de setembre al Palau de la Generalitat de Catalunya

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, varen sinar  el Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya juntament amb entitats, clubs, consells esportius, federacions i col·legis professionals en un acte al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Per part de l'ACGEP va ser el seu vicepresident, sr.  Vicente Javaloyes, qui va signar el pacte, en absència, per motius de salut, del president sr. Josep Campaña.

També van assistir en representació de L'ACGEP  el Senyor Joan Pérez i el Senyor Pere Sust.

Dels tres grans objectius del Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport, destaca, en primer lloc, simplificar la legislació actual, fent “lleis més simples, modernes i senzilles; tràmits més àgils, reordenar el sector, delimitar amb claredat les funcions d’uns i altres i adaptar-se a les noves realitats i demandes socials, juntament amb l’aparició de nous actors”, va destacar Figueras.

El segon gran objectiu del Pacte, tal com va explicar el Secretari General, és “fixar un finançament sostenible en el sector esportiu, amb un marc estable i clar en la col·laboració entre l’àmbit públic i el privat”. 

El tercer gran objectiu del Pacte Nacional és “convertir l’esport i l’activitat física en el quart pilar de l’estat del benestar. L’activitat física comporta un estil de vida més saludable, transmet valors positius, redueix el risc d’exclusió social i millora els resultats acadèmics”. 


D’altra banda, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va recordar que el Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport es va iniciar a construir a finals del mes de gener “amb un ampli i enriquidor procés de participació per dissenyar un nou model governança en l’àmbit de l’esport a Catalunya”. En aquest sentit, Figueras va  assegurar que “comencem a edificar uns nous pilars que sostenen sòlids un esport català que gaudeix d’una salut de ferro. Que té un teixit esportiu immensament ric i amb uns resultats esportius envejables per molts altres països”. El secretari general de l’Esport va recordar que “tenim l’encàrrec i el mandat democràtic de deixar el país a punt per a la consecució d’un nou Estat. Aquests reptes que assumim ens faran ser un país referent a Europa i en el món occidental”. 

 

 Podeu ampliar la informació clicant al següent enllaç

 

 

 

 

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP