Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > 3º Jornada dels esmorzars de Gestió Esportiva

3º Jornada dels esmorzars de Gestió Esportiva

15/12/2017

Treball de voluntariat, mà d'obra barata? Tema del tercer esmorzar de l'ACGEP

El professor d'INEFC Vicente Javaloyes ha ocupat aprofundir en els aspectes més importants de la Llei 25/2015, de 30 de juliol, de la "voluntaris I de foment de l'associacionisme". El voluntari és una peça fonamental del sistema esportiu però és necessari evitar els abusos i sobretot cal complir els requisits marcats en les normes d'aplicació.

Sens dubte, el tema suscita preocupació entre els directors d'esports de Lleida que coincideixen a afirmar que cada situació és totalment diferent. Segons Javaloyes és imprescindible tenir el pla de voluntariat, amb els compromisos signats amb tots i cadascun dels col·laboradors voluntaris i amb el seu llibre de registre. Entre els drets del voluntari és la compensació de les despeses que generarà la participació i la cobertura dels riscos d'accident i dels danys a tercers que puguin causar.

Entre els temes debatuts entre els assistents va ser la manca creixent de persones disposades a formar part de les juntes de les entitats esportives. Funcions que es desenvolupen també voluntàriament. I de la mateixa, la situació de molts monitors que estan integrades en les estructures esports percebre quantitats econòmiques que en molts casos superen les despeses suportades.

Arxius adjunts

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP