Noticias

Portada > Actualidad > Noticias > Prop de 80 persones participen en el monogràfic “Esdeveniments esportius: L’abans el durant i el després” Organitzat per l’ACGEP

Prop de 80 persones participen en el monogràfic “Esdeveniments esportius: L’abans el durant i el després” Organitzat per l’ACGEP

09/06/2016

El passat dimarts 07 de juny, la ciutat de Tarragona acollí la cita anual que l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP) té amb la província, amb el monogràfic "Esdeveniments Esportius: l'abans, el durant i el després" que girà al voltant dels diferents aspectes, fases i àmbits que comprenen l'organització d'esdeveniments esportius.

El passat dimarts 07 de juny, la ciutat de Tarragona acollí la cita anual que l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP) té amb la província, amb el monogràfic "Esdeveniments Esportius: l'abans, el durant i el després" que girà al voltant dels diferents aspectes, fases i àmbits que comprenen l'organització d'esdeveniments esportius.

La inauguració de la jornada fou a càrrec de la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Maria Isabel Negueruela, i del President de l'ACGEP, Josep Campaña, que coincidiren en destacar el moment idoni per acollir un monogràfic amb aquesta temàtica, donada la proximitat dels Jocs del Mediterrani que acollirà la ciutat de Tarragona els propers mesos de juny i juliol de 2017.

La primera ponència a càrrec del Gerent de l'empresa Diversport, Jordi Casas, despertà molt d'interès per part dels aproximadament 80 assistents, en endinsar-se en els detalls i passos a seguir en l'abans, el durant i el després de l'organització d'un esdeveniment esportiu. L'empresa Diversport, a banda de l'extensa experiència en l'organització de curses a peu, en bicicleta, triatlons i travesses de natació, va ser guardonada amb un premi europeu al millor producte turístic-esportiu per l'organització de les Maratons a les Vies Verdes (http://www.maratonviasverdes.com/) que aprofiten els antics traçats ferroviaris, que sovint comprenen entorns naturals de gran bellesa, per a celebrar-hi proves de marató; la província de Tarragona acull una d’aquestes maratons a Tortosa.

En una segona ponència, Gerard Montguió i Núria Cestero, destacaren la importància del voluntariat en la celebració d'esdeveniments esportius, desgranant la seva captació, formació i gestió, i posant especial atenció en els processos duts a terme dins els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017, on més del 70% del personal esdevindrà voluntariat i comptarà amb més de 4.000 voluntaris.

En la tercera intervenció, Vicente Javaloyes, Vicepresident de l'ACGEP i Dr. en Dret Esportiu entre d'altres, incidí en la difícil tasca d'aconseguir finançament per als esdeveniments esportius, definint aquests com a "EMOCIONS" que són el que han de transmetre i han de facilitar la identificació amb els usuaris, patrocinadors i col·laboradors. De la mateixa manera, va aprofundir en que no és suficient el fet de captar patrocinadors i col·laboradors; és imprescindible fer-ne un seguiment i fer-los protagonistes procurant que la seva empresa s'identifiqui amb els valors, sentiments i emocions que transmet l'esdeveniment.

Seguint amb el devenir dels esdeveniments, Berta Cerezuela, aprofundí en el "Llegat" que deixa l'organització de proves esportives i en la necessitat de pensar-los tenint cura del que quedarà després de la seva celebració; infraestructures que puguin seguir donant servei al ciutadà, minimitzar els impactes ambientals, mirar de quantificar els intangibles com les aportacions culturals, d'hàbits esportius i altres que deixen petjada després d'un esdeveniment esportiu, seran entre d'altres, aspectes a tenir en compte.

Per a finalitzar la jornada de matí, l'ACGEP va poder formar una taula de luxe constituïda per Ramon Cuadrat, Ramon Pallejà i Teresa Fuster, que detallaren l'entramat dels Jocs Esportius del Mediterrani de Tarragona 2017, detallant el programa esportiu i d'infraestructures, així com les important exigències en mobilitat, seguretat, allotjament i serveis que depara l'organització d'un esdeveniment que comptarà amb 15 seus, 33 disciplines esportives, 32 instal·lacions i més de 4.500 esportistes. La taula comptà amb un convidat de luxe amb la presència de Juanjo Rovira, Director del MIC, un dels més prestigiosos tornejos de futbol base a nivell internacional que té lloc a la província de Girona i que exposà la seva experiència així com la diversificació que està experimentant en l'organització d'altres esdeveniments en les disciplines de l'Hoquei Herba i el Pàdel entre d'altres.

Un cop finalitzat el dinar entre els participants, l'Ajuntament de Tarragona i els membres del Comitè Organitzador de Tarragona 2017, prepararen una visita guiada per l'anella olímpica, l'antiga plaça de bous que es convertirà en l'escenari de la gimnàstica rítmica i les oficines de treball dels Jocs, situades al Port Marina Tarraco.

Tots els assistents coincidien en felicitar l'organització de la jornada i comprovaren de primera mà, de la gran capacitat organitzativa i de la feina feta pel Comitè Organitzador dels Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017 que, tot i les dificultats, estan en molt bones mans.

L’any que ve, l’ACGEP tornaà a realitzar un nou monogràfic a la província de Tarragona, traslladant-se a les Terres de l’Ebre, on es preveu que Tortosa en sigui la propera seu.

Archivado en: General

Patrocinadores de ACGEP