Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > La digitalització de l’esport

La digitalització de l’esport

18/01/2019

El dijous 17 de gener l’Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals va organitzar un nou esmorzar de gestió esportiva, en el que es van analitzar les oportunitats de gestió esportiva dels espais publics mitjançant la digitalització.

El ponent convidar va ser Juan Manuel Murua, economista i consultor en l'àmbit de la Gestió de Ciutats i Territoris, especialista en Polítiques Esportives i de foment de l'Activitat Física. Murua va explicar que la tendència a la pràctica esportiva en espais oberts és creixent i ho demostres les estadístiques sobre hàbits esportius. Encara havent-hi empreses i serveis esportius públics que ofereixen activitats fora de les instal·lacions tradicionals, l'aprofitament comercial d'aquesta tendència és encara escàs.

 

La tecnologia ha facilitat en gran mesura l'experiència de la pràctica en els espais lliures, ¿quanta gent que practica esports en espais oberts va acompanyada per un smarthphone o per qualsevol altre sistema de monitorització? El següent gran salt que veurem serà quan es generalitzi la filosofia Open Data impulsada des de les administracions. Les dades són l'abono pel creixement de noves oportunitats de serveis esportius basats en el coneixement.

 

Els professionals de la gestió esportiva assistents coincideixen en el fet que la tecnologia ens aporta la possibilitat de monitorització de dades i la socialització en sorgir nous grups esportius organitzats mitjançant la xarxa. Els espais esportius desborden els seus límits geogràfics i tracten d'adaptar-se a una realitat sense límits espai-temps.

 

Murua aposta per un futur servei esportiu dins de l'economia del coneixement que serà deslocalitzat, destemporalitzat i comercial. S'haurà d'estar atent als canvis que s'apropen.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP