Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > El paper de la dona en la gestió esportiva - Empoderament Femení

El paper de la dona en la gestió esportiva - Empoderament Femení

03/10/2019

El passat dijous 26 de setembre de 2019, l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals amb el suport del COPLEFC va organitzar un nou esmorzar de gestió esportiva després de l'estiu, en el qual es va parlar de "El paper de la dona en la gestió esportiva".

El ponent convidat en aquesta ocasió va ser, Estefanía Serrano Agudo Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet, responsable de les àrees de joventut, medi ambient i esports i presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès.

Des de l'inici de la seva exposició va quedar clar que s'estava analitzant un assumpte que genera molt debat. La presència de la dona en llocs directius d'organitzacions esportives és insignificant. Moltes van ser les idees que es van exposar per facilitar la progressiva incorporació de la dona a la gestió esportiva i per evitar la fuga del talent femení. Algunes tan senzilles com evitar que les reunions de treball siguin al final de la tarda, facilitant d'aquesta manera poder arribar abans a casa i conciliar treball i vida familiar.

L'assignació de quotes, s'està treballant per establir per llei una quota del 40-60%, va generar molt debat i la participació de la majoria dels assistents. Moltes opinions es van centrar a valorar el talent i basar les decisions en la "meritocràcia", per evitar situacions com la de "mujer florero".

Conculsions:

  1. La dona aporta un valor afegit als equips de treball, que és difícil de descriure i que podria estar relacionat amb el qualificat com a "sisé sentit"
  2. No hi ha acord respecte a l'aplicació obligatòria de quotes.
  3. Els canvis comencen per la gestió de l'entorn immediat de cada un de nosaltres. Quina és la presència de la dona en els nostres clubs, instal·lacions, o empreses?
  4. Superar aquesta situació passa per una gestió intel·ligent, des de la tolerància.

En definitiva, un dels esmorzars més interessants celebrats fins al moment, que ens mantindrà atents a les mesures que es vagin adoptant i al seu impacte en l'àmbit de la gestió esportiva.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP