Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > La Gestió esportiva pùblica a debate

La Gestió esportiva pùblica a debate

29/10/2019

El passat dijous 24 d'octubre de 2019, l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals amb el suport del COPLEFC va organitzar un nou esmorzar de gestió esportiva, en el qual es va parlar de "La gestió esportiva publica"

La visió de la gestió de l'Administració pública des de l'experiència del Ministeri d'Esports de Colòmbia ha estat el tema central de l'esmorzar de gestió esportiva, organitzat per l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP).

 

El que va ser subdirector del Ministeri d'Esports de Colòmbia i Gerent del Comitè Paralímpic Colombià, Afrani Restrepo, ha presentat a Lleida el model de gestió pública de Colòmbia. Els assistents van valorar l'aposta decidida del govern colombià per l'esport, reflectida en la creació del Ministeri d'Esports, cosa que no es dóna ni a Catalunya ni a Espanya.

 

Reconeixent les debilitats del seu país, com ara la manca d'implicació del sector empresarial privat en accions de patrocini, Restrepo va presentar les diferents línies estratègiques en què es treballa, orientades, tant a la pràctica esportiva dels més joves amb el programa Supertate dirigit a edats de 7 a 17 anys, com a l'alt rendiment amb l'objectiu de la consecució del màxim de medalles en Jocs Olímpics, Mundials i altres campionats internacionals.

 

Restrepo va destacar les oportunitats d'ocupabilitat que ofereix Colòmbia per al talent que prové d'altres països. "L'estranger encara és una garantia de coneixement i experiència que demanem i que necessitem per desenvolupar projectes com la gestió d'instal·lacions o la formació dels nostres esportistes."

 

Bastant interès va despertar entre els nombrosos gestors esportius assistents, el programa denominat SACUDETE, que ha estat capaç d'unir salut, cultura, esport i tecnologia.

 

En definitiva, aquest fòrum es va convertir en una important transferència de coneixements des de l'experiència d'una altra cultura i model de gestió a la nostra.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP