Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > La gestió de les empreses de turisme actiu a debat

La gestió de les empreses de turisme actiu a debat

27/01/2020

El passat dijous 23 de gener, l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals amb el suport del COPLEFC va organitzar el primer esmorzar de gestió esportiva de 2020, en què es va parlar de la gestió de les empreses de turisme actiu. En aquesta ocasió els ponents convidats han Estat Joan Tarrós i Víctor Labrador, socis fundadors de l'empresa de turisme actiu, JOVIAL Adventure.

El Turisme de natura i aventura genera a Espanya 35 milions de pernoctacions amb un potencial d'ingressos de 3.700 milions d'euros a l'any. Aquest tipus de turistes consumeixen, de mitjana, i per viatge, un 29% més que un turista convencional. Hi van acompanyats de la seva parella (38%), amb amics (31%) o familiars (20%). Les motivacions principals són descansar i divertir-se (38%), el desig de fer esport en un entorn diferent (32%) i conèixer aquest entorn (28%). Majoritàriament organitzen el viatge pel seu compte (93%) i la durada més habitual de l'estada és de 2 a 3 dies (33%).

Un dels aspectes claus en el sector és la Necessitat d'homogeneïtzar les normes autonòmiques, ja que la dispersió normativa està generant incertesa i desigualtats territorials entre unes i altres empreses de turisme actiu. Hi ha Importants diferències en la titulació exigida als treballadors i les condicions i quanties de les assegurances de responsabilitat civil i accidents. Circumstància que està provocant un fenomen de "dúmping regulador", es a dir, la deslocalització d'empreses de turisme actiu des de les seves seus originàries, cap a autonomies en què el turisme actiu està completament liberalitzat i les despeses d'operació poden ser inferiors que en les autonomies amb regulacions sectorials en vigor.

Algunes fonts parlen que el 57% de les empreses de turisme actiu que estan operant en el Mercat espanyol no estan inscrites oficialment i això genera un desavantatge competitiu amb aquelles que compleixin amb tots els requisits legals aplicables.

Els ponents van destacar que els clients acudeixen principalment a viure experiències inoblidables que puguin comptar posteriorment.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP